Accés intranet
Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies

Europa aprova la primera llei de restauració de la natura

Dimarts 2 Abril 2024


Durant el mes de febrer d’aquest any es va aprovar la primera llei de restauració de la natura al Parlament Europeu. Aquesta llei pretén restaurar el 30 % dels ecosistemes terrestres i marins degradats l’any 2030 i arribar al 90% l’any 2050. Tenint en compte que més del 80% dels hàbitats europeus es troben en mal estat, aquesta llei vol contribuir a assolir els objectius climàtics i de biodiversitat de la UE així com millorar la seguretat alimentària.
 
Amb la intenció de millorar l’estat general de la biodiversitat, la llei inclou un seguit de mesures molt concretes. En clau ornitològica, hi destaca la de revertir el descens continuat des del 1980 de l’indicador d’ocells agrícoles en aquelles àrees on les pèrdues siguin majors. Com bé sabeu, aquest resultat prové de dades de projectes de seguiment de la biodiversitat basats en la participació ciutadana, com el SOCC. Per aquest motiu tots els col·laboradors i col·laboradores d’aquest projecte així com els socis i sòcies de l’ICO ens hem de felicitar per contribuir amb el nostre granet de sorra en la millora de les polítiques ambientals a Europa.
 
Per primera vegada, Europa pren la decisió de passar de la protecció i conservació de la natura a la restauració, cosa que celebrem des de l’ICO.

Últimes Notícies
Seu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona
Dilluns, dimecres i dijous: 9:00h-17:00h.
Dimarts i divendres: 9:00h-15:00h.

 
Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa

 

Activitats