Accés intranet
Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies

2a ICONFERÈNCIA: La conservació dels ocells amenaçats de les illes Seychelles: gestió d'espècies invasores, restauració d'hàbitats i translocació d'espècies.

Dilluns 15 Maig 2023


La 2a ICOnferència, anirà a càrrec del Dr. Gerard Rocamora, director científic i president del "Island Biodiversity and Conservation centre" de la Universitat de Seychelles.

En Gerard Rocamora és un biòleg que s'ha dedicat a la conservació dels ocells i de la natura. Viu i treballa a les illes Seychelles des de fa quasi 30 anys. Descendent del Priorat, va néixer al Sud de França i va fer els estudis a Montpeller, i la tesi doctoral al Montseny amb el departament de vertebrats de la Universitat de Barcelona. A les Seychelles, com en altres illes oceàniques, la colonització pels humans s'ha acompanyat de destruccions de l'hàbitat i d'introduccions d'espècies invasores, com rates i gats, que n'han exterminat espècies endèmiques. Moltes petites illes disposen de projectes de restauració per a erradicar depredadors i competidors introduïts, eliminar plantes invasores, multiplicar arbres nadius, i (re)introduir espècies animals. Aquesta estratègia ha permès de salvar diverses espècies d'ocells amenaçats d'extinció, creant nous espais on aquests ocells i altres espècies que no tenien cap altre més lloc per viure han pogut prosperar. En aquesta presentació, en Gerard Rocamora ens explica la feina feta pel seu equip i moltes altres institucions associatives, privades i públiques que col·laboren per la recuperació de la fauna i la flora d'aquestes illes.

Recordeu que les ICOnferències són unes xerrades virtuals relacionades amb l'ornitologia organitzades per l'ICO. Cada mes, convidem a un ponent perquè ens presenti la seva feina relacionada amb el món dels ocells.
L'accés a les xerrades és gratuïta, però requereix una inscripció. Fes-la aquí: https://p.berrly.com/ico/events/10851
 

Últimes Notícies
Seu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona
Dilluns, dimecres i dijous: 9:00h-17:00h.
Dimarts i divendres: 9:00h-15:00h.

 
Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa

 

Activitats