Accés intranet
Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies

Nou visor de biodiversitat d’espais en custòdia

Divendres 31 Març 2023


La Xarxa per la Conservació de la Natura estrena un nou visor de biodiversitat d’espais en custòdia, en el que es poden consultar de forma interactiva les observacions de diferents grups taxonòmics en els espais en custòdia de tot Catalunya. Aquest visor és fruit d’una col·laboració entre la XCN i l’ICO, i es basa en la cartografia de l’Inventari de custòdia 2021 de la XCN i les observacions de ciència ciutadana dels portals Ornitho.cat i Ocellsdelsjardins.cat de l’ICO.

Els espais en custòdia es poden filtrar per municipi i per entitat de custòdia, o es poden escollir directament d’un desplegable, a més a més de clicar-los directament al mapa. Per a cada iniciativa de custòdia es mostra el polígon que en delimita el perímetre i una àrea que també inclou una distància de 500 m al seu voltant, en la qual es poden consultar les observacions, per a les dates escollides, de diferents grups taxonòmics, entre els quals, ocells, papallones diürnes, mamífers terrestres, mamífers marins, orquídies, peixos, odonats o ortòpters.

Aquest visor també està enllaçat amb el visor de l’inventari de custòdia 2021; clicant al nom de la iniciativa de custòdia, s’obre aquest segon visor ampliat per mostrar l’espai en custòdia corresponent. Allà es pot consultar informació sobre l’espai i els detalls de la iniciativa de custòdia que s’hi desenvolupa, i també es pot consultar la informació més rellevant de l’inventari de custòdia 2021 en gràfics i mapes interactius.

Tant si formeu part d’entitats de custòdia com si simplement teniu interès en la biodiversitat que acullen aquests espais, us convidem a consultar aquest nou visor que uneix custòdia i ciència ciutadana.

Últimes Notícies
Seu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona
Dilluns, dimecres i dijous: 9:00h-17:00h.
Dimarts i divendres: 9:00h-15:00h.

 
Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa

 

Activitats