Accés intranet
Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies

Presentem el nou cicle de xerrades d'ornitologia: les ICOnferències

Dijous 23 Febrer 2023


L'ICO us proposa un cicle de xerrades virtuals relacionades amb l'ornitologia. Cada mes, convidarem a un ponent perquè ens presenti la seva feina relacionada amb el món dels ocells. Qualsevol persona pot accedir a aquestes xerrades en directe que a més, quedaran penjades al nostre canal de YouTube perquè les pugueu recuperar en qualsevol moment.

La primera xerrada anirà a càrrec de la Crinan Jarrett, de pares escocesos però criada a Catalunya. La Crinan va fer la carrera de Zoologia a la Universitat de Glasgow, on pel treball de fi de grau va tenir l’oportunitat de fer un estudi sobre l’efecte de la urbanització sobre els ocells nidificants a Glasgow. Pel doctorat, també a la universitat de Glasgow, va estudiar com la intensificació de l’agricultura als tròpics Africans afecta les poblacions d’ocells. Durant 3 anys va viatjar regularment al Camerun i va fer un seguiment de poblacions d’ocells en plantacions de cacau a través de l’anellament. Havent acabat el doctorat el Juliol del 2022, ha començat un post-doctorat a l’Institut Ornitològic Suïs (Sempach, Suïssa), on està estudiant els efectes de les activitats antropogèniques sobre els ocells migratoris hivernant a l’Àfrica de l’Oest.

En la seva xerrada ens parlarà com de l'expansió i intensificació de l’agricultura a l’Àfrica està afectant greument a la fauna salvatge. El cultiu de cacau, un dels productes d’exportació més importants als tròpics Africans, està causant la desforestació de milers de km2. Malgrat això, és possible de cultivar el cacau en sistemes agroforestals, que són beneficiosos per la biodiversitat i alhora poden mantenir un alt nivell de producció. En aquesta xerrada us presentarà els principals resultats de la seva tesi doctoral, on va estudiar com la gestió agroforestal afecta a les comunitats d’ocells a Camerun. Per aquest estudi, va utilitzar l’anellament com a eina principal per fer el seguiment de poblacions d’ocells en diverses plantacions de cacau.

La xerrada tindrà lloc el dimecres 1 de març a les 19:30. Per assistir a la xerrada, et pots inscriure aquí.

 

Últimes Notícies
Seu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona
Dilluns, dimecres i dijous: 9:00h-17:00h.
Dimarts i divendres: 9:00h-15:00h.

 
Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa

 

Activitats