Accés intranet
Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies

​Anellament al PN del Cap de Creus (CCAW)

Divendres 11 Novembre 2022


El passat cap de setmana del 15 i 16 d’octubre es va dur a terme la sisena edició del CCAW (Cap de Creus Autumn Weekend) amb la col·laboració del Parc Natural de Cap de Creus. Aquesta activitat d’anellament intensiu pretén avaluar diferents hàbitats del Parc Natural i veure diferències quant a la qualitat ambiental a tres espais del parc, la vall de Montjoi, la Vall de Jòncols i els voltants de mas Rabassers. En total es van anellar 1.700 ocells de 36 espècies diferents, amb el tallarol de casquet (795), el tallarol capnegre (419) i el pit-roig (298) com a espècies més anellades. Aquestes tres espècies ens aporten informació molt valuosa sobre la qualitat i ús de l’hàbitat, que podem veure a partir de les edats, sex-ratio, condició física i estat de la muda dels ocells capturats. Una anàlisi més completa es durà a terme quan es tinguin totes les dades informatitzades. També resulta d’interès les espècies migradores trans-saharianes que a mitjans d’octubre ja escassegen a Catalunya. Enguany es va anellar una cotxa cua-roja, un còlit gris, una boscarla de canyar, un tallarol gros, un mosquiter de passa i dos mastegatatxes. Moltes gràcies a tots els anelladors voluntaris i col·laboradors que fan possible l’activitat i que prenen tantes dades perquè siguin útils per a aquest estudi.

Últimes Notícies
Seu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona
Dilluns, dimecres i dijous: 9:00h-17:00h.
Dimarts i divendres: 9:00h-15:00h.

 
Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa

 

Activitats