Accés intranet
Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies

On són les cigonyes de Peralada marcades amb emissor?

Dilluns 12 Setembre 2022


Com ja vam informar anteriorment, el passat 26 de maig es van anellar 8 polls de cigonya als jardins del castell de Peralada amb col·laboració amb del Max Planck Institute of Animal Behavior, d’Alemanya. Aquestes cigonyes es van batejar amb els noms de Peralada, Empordà, Tramuntana, Aiguamolls, Apnae, Vayreda, Dalí i Pompeu i es poden seguir en directe a través de l'app gratuïta Animal Tracker.

A dia d'avui us podem comunicar que dues d’elles van morir per electrocució força aviat. Així, Dalí va morir poc després d’abandonar el niu i en el mateix terme municipal de Peralada el passat 22 de juliol. L’altra cigonya, Pompeu, va morir a Algesires (Cadis) el 18 d’agost. Les altres sis cigonyes van anar creuant l'estret per anar cap al sud a diferents ritmes. Actualment, Peralada es troba a Marrakesh, l'Empordà al sud del Marroc a prop d'Essaouira, l'Apnae més al sud d'Agadir i la Tramuntana es troba en un oasis d'Algèria. Les dues que es van endinsar al desert d'Algèria més aviat, la Vayreda i l'Aiguamolls sembla que poden haver mort, possiblement caçades. Hores d’ara queden vius, doncs, quatre dels 8 polls marcats.

Segons els experts d’Alemanya, el primer any de vida de les cigonyes és molt dur amb una mortalitat estimada en un 80%. Confiem que algun dels exemplars pugui sobreviure a aquesta alta taxa de mortalitat i pugui retornar a l’Empordà per incorporar-se a la població reproductora.

Últimes Notícies
Seu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona
Dilluns, dimarts i dijous: 9:30h-14:30h.
Dimecres: 9:30h-18:30h.
Divendres: 9:30h-13:30h.

 
Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa

 

Activitats