Accés intranet
Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies

Tots els ocells del món ja tenen nom en català

Divendres 26 Agost 2022


Després d'una llarga feinada de més de 10 anys, per fi tots els ocells del món tenen el seu nom en català al Diccionari elaborat per la Fundació Barcelona Zoo, l'Institut Català d'Ornitologia i el TERMCAT. El Diccionari conté un bon nombre de denominacions catalanes de nova creació, que han estat proposades seguint els Criteris per a la denominació catalana d’ocells, elaborats pel TERMCAT i aprovats pel Consell Supervisor. Aquests criteris han permès treballar, amb coherència i uniformitat, el corpus català de partida proposat per l’equip d’especialistes, format per Raül Aymí, Rafel Cebrian, Jordi Clavell, Manuel-Enric Giménez i Àlex Mascarell, que van iniciar aquest projecte i que n’han assumit la coordinació científica.

Tot i que s'ha posat a nom a les 11.000 espècies d'ocells que hi ha al món, aquesta és una obra que sempre estarà subjecta a possibles canvis i evolucions en la taxonomia dels ocells. 

Ahir el telenotícies vespre de TV3 se'n va ressò en un reportatge, el podeu recuperar aquí: https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/telenoticies/tots-els-ocells-del-mon-ja-tenen-nom-en-catala/video/6173216/

A més, durant el Delta Birding Festival, podrem gaudir de la presentació d'aquest diccionari que ja està disponible en línia per tothom que el vulgui consultar. 

Últimes Notícies
Seu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona
Dilluns, dimecres i dijous: 9:00h-17:00h.
Dimarts i divendres: 9:00h-15:00h.

 
Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa

 

Activitats