Accés intranet
Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies

Anellament de polls de cigonya a l’Empordà

Divendres 17 Juny 2022


El passat 26 de maig va tenir lloc per 11è any consecutiu l’anellament de polls de cigonya als jardins del Castell de Peralada amb la presència de les escoles de la comarca. Enguany van assistir 250 nens que a part d’altres activitats relacionades amb les cigonyes van veure com s’anellaven 27 polls amb edat adequada per marcar-los. El fred i les pluges del mes de març va fer que moltes postes es perdessin i que moltes parelles fessin postes de reposició. A finals de maig vam trobar menys polls dels habituals, però també la presència de polls molt petits (menys de 3 dies des de l’eclosió) i encara força nius amb els adults covant.

Com a novetat, aquest any ens van visitar l’Andrea Flack i l’Iris Bontekoe del Max Planck Institute of Animal Behavior, de Radolfzell, Alemanya, que van col·locar 8 emissors via satèl·lit que ens permetran fer un seguiment i veure fins on emigren les cigonyes que neixen a l'Empordà. Aquestes cigonyes que porten els noms de Peralada, Empordà, Tramuntana, Aiguamolls, Apnae, Vayreda, Dalí i Pompeu es poden seguir en directe a través de l'app gratuïta Animal Tracker, i a dia d'avui encara no han abandonat el niu, tot i que es preveu que ho facin els propers dies.

Últimes Notícies
Seu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona
Dilluns, dimecres i dijous: 9:00h-17:00h.
Dimarts i divendres: 9:00h-15:00h.

 
Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa

 

Activitats