Accés intranet
Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies

Darrers dies de la campanya d'anellament als Aiguamolls de l'Empordà

Dijous 26 Maig 2022


Estem ja en els darrers dies d'activitat de la campanya d'anellament de primavera del PN dels Aiguamolls de l'Empordà inscrita al projecte Piccole Isole. A hores d'ara s'han fet al voltant de 2.700 primeres captures amb la boscarla de canyar com a espècie més anellada (456) i seguida de l'oreneta vulgar (401). Altres espècies també al capdavant són el mosquiter comú, el pit-roig i el tallarol de casquet amb més de 200 captures. Durant els primers mesos de campanya (març i abril) s'han obtingut totals lleugerament per sobre de la mitjana històrica, mentre que en el mes de maig han estat per sota. Aquesta davallada cal atribuir-la a una baixada important (al voltant del 50%) en el nombre de captures de boscarla de canyar respecte el 2021. En canvi, en comparació amb els darrers anys, s'ha detectat un increment de captures de la boscarla dels joncs amb 61 exs, també de rossinyol amb 80 exs i en el xot amb 15. D'entre les espècies més escasses cal destacar la captura d'un mussol banyut, un mussol emigrant, 3 polles pintades, 3 rascletons, 5 mosquiters xiulaires i una bosqueta icterina. Fins ara s'han fet 14 recuperacions estrangeres de boscarla de canyar (França i Eslovènia), oreneta de ribera (Itàlia), balquer (França i Alemanya), boscarla dels joncs (Bèlgica i Suècia), oreneta vulgar (França), cotxa blava (Txèquia), boscarla mostatxuda (França) i mosquiter comú (Alemanya). El balanç general és força positiu a excepció de la baixada abans esmentada per a la boscarla de canyar. Com sempre, podeu revisar les captures d’aquesta campanya i també les d’altres campanyes prenupcials a Isla Grosa, Illa de l’Aire i Merzouga en aquest enllaç:

https://apps.ornitologia.org/anella/migra

Últimes Notícies
Seu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona
Dilluns, dimecres i dijous: 9:00h-17:00h.
Dimarts i divendres: 9:00h-15:00h.

 
Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa

 

Activitats