Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies

Nou Migration Mapping Tool (MMT)

Divendres 29 Abril 2022


Durant aquest mes d’abril s’ha posat en funcionament el nou Migration Mapping Tool (MMT), desenvolupat pel British Trust for Ornithology i la nostra institució en nom d'EURING i l'EuroBirdPortal (EBP) i finançat per l'European Food and Safety Authority (EFSA). Es tracta d’un portal web que mostra la informació més actualitzada sobre els patrons estacionals de connectivitat i distribució de les 50 espècies d'ocells que són objecte de seguiment per l’EFSA en el marc de les tasques de monitoratge de la febre aviar a Europa. Les dades de connectivitat provenen del banc de dades històric de recuperacions d'EURING, mentre que les de distribució provenen de l'EBP i s'actualitzen cada setmana. Tot i que aquesta eina està especialment destinada a servir de suport a les diferents administracions implicades en el seguiment de la febre aviar, la informació que conté també serà d'interès per a molts observadors d'ocells i anelladors. Aquesta nova eina és, a més, un molt bon exemple de l’ús aplicat de les dades que recullen desinteressadament aquests dos grans col·lectius d’observadors de camp i de ciència ciutadana.

Podeu veure el vídeo introductori i accedir al portal a través d’aquest link: https://app.bto.org/mmt
 

Últimes Notícies
Seu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona
Dilluns, dimarts i dijous: 9:30h-14:30h.
Dimecres: 9:30h-18:30h.
Divendres: 9:30h-13:30h.

 
Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa

 

Activitats