Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies

22è congrés de l'European Bird Census Council

Divendres 29 Abril 2022


Del 4 al 8 d'abril d'aquest any es va celebrar a Lucerna (Suïssa) el 22è congrés de l'European Bird Census Council (EBCC). Després de dos anys de pandèmia, aquesta trobada ornitològica internacional va ser una de les primeres que s'han pogut realitzar amb presència física dels assistents. Amb el rerefons d'aquest isolament forçat i de la guerra a Ucraïna, l'intercanvi científic entre ornitòlegs propi d'aquest esdeveniment triennal es va barrejar amb l'emoció de mantenir la cooperació europea en aquests temps convulsos. 

El títol d'aquesta edició del congrés va ser: “Més enllà de l'Atles: reptes i oportunitats". Allà s'hi van exposar diversos temes al voltant d'aquesta i altra temàtica relacionada amb el coneixement i la conservació dels ocells, i es va aprofitar per fer reunions de treball de les xarxes de seguiment, atles i portals europeus. L'ICO va participar-hi amb tot un seguit de xerrades sobre l'ornitologia que es fa a Catalunya i a Europa i, una vegada més, les presentacions, pòsters i els debats associats han permès tornar a casa amb idees inspiradores de caire social, tècnic i científic; idees que sens dubte permetran avançar en el coneixement de l'estat de les poblacions d'ocells a casa nostra i arreu. 
Finalment, i des d'una perspectiva més institucional, també es va celebrar l'assemblea general d'aquesta entitat internacional, en la que el nostre company Sergi Herrando va ser escollit membre de la seva Junta Directiva. En paraules de la Dr. Verena Keller a la cloenda d'aquest esdeveniment, especialment rellevants en l'actualitat, "els ocells no tenen fronteres i val la pena mirar d'acostar-nos a ells des d'aquesta perspectiva". Des de l'ICO agraïm a l'EBCC i a l'Institut Suís d'Ornitologia haver fet possible la celebració d'aquest congrés. 

Últimes Notícies
Seu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona
Dilluns, dimarts i dijous: 9:30h-14:30h.
Dimecres: 9:30h-18:30h.
Divendres: 9:30h-13:30h.

 
Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa

 

Activitats