Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies

Una nova vida per a l'estació biològica del Montseny

Dimarts 21 Desembre 2021


Fa uns dies vam rebre l’aprovació d’una subvenció per dur a terme un projecte de voluntariat ambiental, de set anys de durada, en el marc del European Solidarity Corps. Aquest projecte va ser presentat el passat mes de maig, un cop l’entitat va haver assolit el corresponent segell de qualitat (ESC50) que certifica que l’ICO, en aquest cas, està en disposició de proporcionar les condicions necessàries per a la realització d’activitats solidàries juvenils.

El projecte permetrà, a partir de començaments de 2022, acollir quatre voluntaris internacionals que viuran durant sis mesos a l’equipament Fontmartina de l’estació biològica del Montseny i s’integraran en un programa d’activitats que dirigirà en Carles Durà. De cara a la segona meitat del 2022 i en endavant, un cop el programa estigui consolidat, esperem comptar amb la participació d’entre 6 i 8 voluntaris internacionals per torn.

El programa d’activitats inclourà tasques d'educació ambiental destinades a diversos agents socials del territori; activitats de seguiment científic integrades en projectes de ciència ciutadana propis i d’altres entitats com ara el parc natural del Montseny; activitats de conservació en col·laboració amb la resta d’entitats del territori així com un programa de formació continu per als voluntaris.

En tot cas, davant d’aquest escenari, se’ns obre una oportunitat òptima per tal de dinamitzar un equipament que té un potencial increïble i que fa gairebé un parell d’anys que, per raons de sobres conegudes, no se li ha pogut donar l’ús que esperàvem quan se’n va sol·licitar la concessió.

Últimes Notícies
Seu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona
Dilluns, dimarts i dijous: 9:30h-14:30h.
Dimecres: 9:30h-18:30h.
Divendres: 9:30h-13:30h.

 
Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa

 

Activitats