Accés intranet
Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies

El cens d'Ocells dels Jardins com a eina educativa a l'Institut Rubió i Tudurí

Dimarts 8 Març 2016


Els alumnes de l'Institut Rubió i Tudurí van participar en el cens d'hivern d'Ocells dels Jardins (OdJ), que van desenvolupar com una activitat d'educació ambiental. Els alumnes van dissenyar un recorregut pels jardins de Montjuïc adjacents al centre educatiu i van establir un temps d’1 hora com a durada estàndard de cens.

L'activitat s'inicia a l'aula fent un recordatori dels cants de les aus que més probablement es trobaran en el recorregut, així com dels seus trets característics d'identificació. Un cop als jardins de Montjuïc, se segueix l'itinerari prefixat i s'utilitzen les fitxes d'OdJ per registrar les observacions. De nou a l'aula, es comenten els resultats, s'introdueixen les dades a OdJ i els alumnes escriuen un informe sobre l'activitat.

Marina García Larrey és la professora que des de l'any passat està promocionant aquesta activitat com a recurs d'educació ambiental amb notable èxit. Des de l'ICO li hem donat suport i assessorament per la realització d'aquesta activitat i animem a d’altres centres educatius a que també ho facin.

Últimes Notícies




Seu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona
Dilluns, dimecres i dijous: 9:00h-17:00h.
Dimarts i divendres: 9:00h-15:00h.

 




Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa

 

Activitats