Accés intranet
Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies

Delta Birding Festival

Dimecres 25 Juny 2014


ICO, Oryx i la Fundació Catalunya-La Pedrera organitzen DELTA BIRDING FESTIVAL
Reserveu les dates per l'esdeveniment ornitològic més important de l'any: els dies 26, 27 i 28 de setembre de 2014 tindrà lloc el DELTA BIRDING FESTIVAL, el primer festival internacional d'ornitologia de Catalunya (www.deltabirdingfestival.com).
El festival, que s'ubicarà a les instal·lacions de MónNatura al Delta de l'Ebre (http://www.monnaturadelta.com), concentrarà l'oferta comercial de productes i serveis al voltant de l'ornitologia (òptica, llibres, caixes-niu, menjadores, material pel naturalista, viatges ornitològics i fotografia entre altres), amb stands de marques conegudes i reconegudes en els seus sectors respectius.
A més, es faran activitats al camp, entre elles una sortida en vaixell per observar aus marines i sortides guiades a l'Alfacada, llacuna que actualment es troba tancada al públic. Serà una oportunitat única per accedir a llocs i espècies d'ocells que normalment no estan a l'abast. Si no has sortit gaire al mar, la sortida en vaixell et permetrà augmentar la teva llista d'espècies o veure'n algunes que fins ara només has vist de lluny en telescopi!
Un plat fort del Festival seran les xerrades d'experts internacionals de renom. El més destacable és Killian Mullarney, dibuixant de la Guia d'Ocells d'editorial Omega (Collins Bird Guide, en el seu nom original), que oferirà una xerrada amb el suggerent títol de "The Art of Bird Identification - A forty-year perspective on birding an field guides". L'extracte de la seva xerrada és el següent:
"En aquesta conferència Mullarney presenta la seva perspectiva personal sobre com ha canviat tan radicalment la nostra aproximació a la identificació d'ocells al llarg dels últims quaranta anys i, de passada, ens explicarà la història dels reptes i problemes amb què ell i els seus coautors es van trobar durant els 15 anys que van trigar a produir la Guia d'Ocells. També explicarà el procés per produir les làmines de dibuixos originals i discutirà els avantatges (i alguns desavantatges) de les guies il·lustrades respecte les guies amb fotografies."
Un expert molt reconegut en aus marines, Bob Flood, parlarà de la identificació dels petrells de color blanc i negre amb el descriptiu títol de "ID of Black-and-White Storm Petrels", el fotògraf Roland Seitre farà una xerrada sobre fotografia, Magnus Robb sobre bioacústica i tècniques de gravació de sons d'ocells. I, no per més propers, menys importants, tindrem també experts de la talla d'Antoni Margalida, Juan José Negro i Santi Mañosa.
Andoni Canela presentarà el seu llibre "Durmiendo con lobos" i Josep del Hoyo presentarà l'última gran obra de Lynx Edicions, "HBW and BirdLife Illustrated Checklist of the Birds of the World".
Hi haurà altres activitats d'interès pels ornitòlegs, incloent-hi un concurs patrocinat per Swarovski, amb un telescopi de gama alta com a premi. El concurs consistirà a fer llistes completes a Ornitho.cat i participar en un sorteig en el que tindrà més opcions qui hagi fet més llistes durant el mes de setembre, per premiar l'esforç de treball i constància en la feina de camp. Les bases seran publicades a la web en els dies propers, així com altres concursos i patrocinis previstos.
Després de llegir això, esteu d'acord amb nosaltres que cal reservar les dates per assistir al DELTA BIRDING FESTIVAL?

Últimes Notícies




Seu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona
Dilluns, dimecres i dijous: 9:00h-17:00h.
Dimarts i divendres: 9:00h-15:00h.

 




Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa

 

Activitats