Accés intranet
Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies

Aplicació per a la gestió i consulta de les dades d'anellament ICONA

Dijous 12 Setembre 2013


S'ha posat en marxa una aplicació per a la gestió del remitent ICONA-Ministerio de Medio Ambiente i la consulta del banc de dades amb tots els anellaments i recuperacions que ha generat en la seva historia, amb quasi 8 milions d'anellaments i prop de 350.000 recuperacions.

Per accedir-hi cal anar a: www.anillamientoseo.org

L'aplicació facilita:
  • Consultar continguts en forma de taules, gràfiques i mapes. La incorporació de dades és permanent i cada dia canvien els seus informes. Aquesta informació es pot consultar a través de filtres d'edats, sexes, anys, èpoques, comunitats, províncies, etc.,
  • Realitzar comunicats de recuperacions. És per a no anelladors, aquests seguiran incorporant aquesta informació junt amb els seus anellaments ja informatitzats.
  • Realitzar peticions de dades. Gestionar la petició de dades. La decisió de facilitar dades la prendran conjuntament les entitats avaladores (una persona de cadascuna) i el Ministeri en representació de tota la informació facilitada per les comunitats autònomes. Amb aquesta part es pretén compartir la cessió de la informació d'aquest banc de dades amb les entitats avaladores que majoritàriament han originat les dades disponibles.
  • Importació de dades d'anellament. (Només per a anelladors,  en desenvolupament; quan estigui activa cada anellador obtindrà la seva clau d'acces)
  • Comunicacions. S'emmagatzemen les comunicacionss que de forma genèrica es tramiten a les entitats avaladores, administracions, Euring, etc

Amb aquesta primera versió, es pretén potenciar l'ús del banc de dades d'aus marcades amb remitent ICONA-Ministeri de Medi Ambient, facilitant la consulta del seu contingut i la petició de dades.

Es vol tenir més versions en el futur, en funció del finançament que trobem. En les noves versions s'intentarà que cada grup / anellador pugui tenir accés al seu magatzem d'anelles (moviments de lliuraments, devolucions, traspassos, etc.), consultar els seus anellaments, estat de tràmit de cada recuperació per part de cada anellador i algunes millores que ja hem detectat per als informes disponibles actualment. Estem oberts a qualsevol tipus de suggeriment.

En un futur es podran realitzar els canvis que siguin necessaris pels suggeriments realitzats per tots els anelladors d'Espanya o de qualsevol altre lloc que es poden enviar a l'adreça: anillamiento@seo.org

Últimes Notícies




Seu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona
Dilluns, dimecres i dijous: 9:00h-17:00h.
Dimarts i divendres: 9:00h-15:00h.

 




Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa

 

Activitats