
D'entrada, les parts superiors han de ser més fosques que en les cueretes blanques nominals, negres en el cas dels mascles i gris fosc en el cas de les femelles o joves. Cal prestar molta atenció al carpó, que ha de ser negre totalment fins al menys la punta de la terciària petita. Els exemplars (especialment adults) han de presentar més blanc del normal a les grans cobertores (especialment internes) i els flancs han de ser foscos. Altres caràcters addicionals poden ser marques facials fosques i blanc de la 5a rectriu que no s'estèn cap a la base de la ploma.
Tanmateix, existeix molta variabilitat i és possible que no tots els exemplars s'ajustin a aquest patró. L'existència d'híbrids sembla prou extesa com per ser cautelosos a l'hora d'identificar una cuereta com yarrellii i l'obtenció de fotografies que mostrin el major nombre possible de caràcters és un element clau.
No cal dir que el Comitè Avifaunístic de Catalunya (cac@ornitologia.org) resta a la vostra disposició per a estudiar les observacions d'exemplars dubtosos i procedir a la homologació de totes les citacions que es vagin produint.
Per a més informació, es recomana la lectura de l'article que podreu trobar en aquest enllaç:
http://www.google.es/url?sa=...&cad=rja
Molta sort als buscadors!