Accés intranet
Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies

Ocells als Horts

Dilluns 21 Gener 2013


Aquesta passada tardor, l’ICO va iniciar un projecte de Crowdfunding; és a dir, un projecte el qual es finança a través de petites aportacions del públic en general, el què també es coneix com a microfinançament col·lectiu.

Aquesta aventura s’ha iniciat conjuntament amb la cooperativa Tarpuna, la qual ja fa un temps que treballa per impulsar una iniciativa d’Horts Socials a diferents espais del territori català. Consisteix en la transformació  d’espais en desús en finques agrícoles, en el marc de l’agricultura ecològica, per donar oportunitats de formació, aprenentatge o llocs de treball a persones amb risc d’exclusió social i/o col·lectius amb necessitats d’inserció laboral.

Dins aquest context, l’Institut Català d’Ornitologia vol estudiar quin impacte té sobre l’avifauna aquest canvi d’ús del sòl i com se succeeixen les poblacions i comunitats d’ocells en aquest procés de recuperació d’un espai agrícola. Aquest estudi suposa una experiència única al nostre país per comprendre com aquesta activitat pot afectar, positivament o negativament, la biodiversitat d’aquests espais a nivell local, i aquesta informació és de gran interès davant la situació de davallada constant de les espècies relacionades amb els espais oberts (camps i pastures) a nivell de tot Europa.

La recaptació de tots els donatius per finançar el projecte s’han fet mitjançant el portal web www.goteo.org, el qual ha resultat ser tot un èxit i un clar exemple de la solidaritat i capacitat de treball en equip del nostre col·lectiu. Amb un termini de 40 dies es van recaptar 4.240€, que és el pressupost mínim necessari per iniciar el projecte, de la mà de més de 70 persones que van aportar des 10 a 250€, o bé oferint la seva ajuda en tasques de traducció i maquetació de material del projecte.

Cada participació ha estat recompensada amb un retorn per part del projecte, que en aquest cas pot anar des d’una visita a l’Hort Social per descobrir els valors ornitològics de la zona o un exemplar del recentment publicat Atles dels ocells de Catalunya a l’Hivern 2006-2009, passant per reconeixements personals i/o col·lectius, ja que es pot fer constar el teu nom o el logotip de la teva empresa a la publicació resultant del projecte i tota la seva difusió.

Actualment, la fase de captació de fons a través del portal www.goteo.org està a punt de tancar-se amb uns 4.500€. Properament els donatius es podran fer directament a través del web de l’ICO, i es podran rebre igualment els retorns que ofereix el projecte per a tots els seus cofinançadors. Cada esforç, petit o gran, compta!

Tota la informació del projecte la trobareu a http://goteo.org/project/horts-socials-i-aus?lang=ca

Últimes Notícies




Seu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona
Dilluns, dimecres i dijous: 9:00h-17:00h.
Dimarts i divendres: 9:00h-15:00h.

 




Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa

 

Activitats