Accés intranet
Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies

Horts Socials

Divendres 21 Desembre 2012


Com ja vam anunciar a la nostra web, la cooperativa Tarpuna ha començat a impulsar una iniciativa d’Horts Socials a diferents espais del territori català. Consisteix en la transformació d’espais en desús en finques agrícoles, en el marc de l’agricultura ecològica, per donar oportunitats de formació, aprenentatge o llocs de treball a persones amb risc d’exclusió social i/o col·lectius amb necessitats d’inserció laboral.

Dins aquest context, l’Institut Català d’Ornitologia vol estudiar quin impacte té sobre l’avifauna aquest canvi d’ús del sòl i com se succeeixen les poblacions i comunitats d’ocells en aquest procés de recuperació d’un espai agrícola. Aquest estudi suposa una experiència única al nostre país per comprendre com aquesta activitat pot afectar, positivament o negativament, la biodiversitat d’aquests espais a nivell local, i aquesta informació és de gran interès davant la situació de davallada constant de les espècies relacionades amb els espais oberts (camps i pastures) a nivell de tot Europa.

El finançament d’aquest projecte es fa mitjançant un portal web de microfinançament col·lectiu (crowdfunding). A partir del web www.goteo.org es pot consultar tota la informació sobre el projecte, així com també emetre un donatiu que ajudi a finançar el projecte. Hores d'ara, s'ha aconseguit la quantitat mínima per tirar endavant el projecte i recentment s'ha encetat la 2a ronda per poder aconseguir el finaçament òptim. Si no ho heu fet encara, col·laboreu en aquest projecte i feu una petita donació. Entre tots, podem fer-ho possible !

Últimes Notícies




Seu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona
Dilluns, dimecres i dijous: 9:00h-17:00h.
Dimarts i divendres: 9:00h-15:00h.

 




Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa

 

Activitats