Accés intranet
Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies

Èxit en l'anellament de flamencs al Parc Natural del Delta de l'Ebre

Divendres 27 Juliol 2012


Més de 200 persones van participar el passat cap de setmana en el vuitè anellament de polls de flamencs (Phoenicopterus roseus) que s’ha dut a terme a Catalunya.

El Departament d’Agricultura, a través del Parc, continua amb el seu suport a diferents projectes científics i de divulgació i sensibilització sobre la població dels flamencs de la Mediterrània occidental

El diumenge 22 de juliol, amb una operació controlada i sense incidències, es van anellar 400 polls de flamencs a la Punta de la Banya. Com va sent habitual des del 2004, aquesta és una de les jornades més esperades en les tasques de gestió del Parc, per la seva combinació de rigor científic i per la vivència experimental emotiva i sensibilitzadora.

El procés d’anellament es va iniciar el diumenge a la matinada, quan voluntaris i responsables dividits en tres grups van encerclar els polls de flamenc cap al corral.

L'arribada dels polls al corral va ser un dels moments més espectaculars, en què calia una gran coordinació. Un cop allà, una persona amagada en un aguait va comptar els polls que entraven per assegurar-ne entre 500 i 600 dels aproximadament 900 que formaven la guarderia de flamencs. Una altra persona, també oculta, esperava l’ordre de tancar la porta del corral.

Un cop tancats els polls, al costat del corral, es van formar grups encarregats de dur a terme les diferents seqüències d'anellatge. Primer, s’anellaven, i després se’n mesurava l’ala, el bec, el tars i el contingut d’aliment al pap. El tercer procés era pesar-los. Finalment, els voluntaris van haver de caminar uns 50 metres i arribar fins a un punt on ja podien alliberar-los.

El Parc Natural agraeix el suport rebut de totes les persones, institucions, col·laboradors i patrocinadors que han participat en aquest esdeveniment i l’han fet possible, especialment a l’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita pel suport humà i material en la preparació logística de l’anellatge.


Últimes Notícies




Seu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona
Dilluns, dimecres i dijous: 9:00h-17:00h.
Dimarts i divendres: 9:00h-15:00h.

 




Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa

 

Activitats