Accés intranet
Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies

Campanya d'anellament a la Reserva de la Biosfera d'Urdaibai (Biscaia)

Divendres 29 Juny 2012


Per segon any consecutiu, des del grup d'anellament de l'Urdaibai Bird Center-Societat de Ciències Aranzadi, ens informen d'una campanya d'anellament que es realitzarà en el període postnupcial des de l'1 d'agost fins el 30 de setembre. L'estació se situa a la Reserva de la Biosfera d'Urdaibai. Les espècies més abundants a la zona en el pas postnupcial són ocells de canyissar. Al vespre també es participarà en diferents activitats d'anellament com els dormidors d'oreneta vulgar i l'anellament de limícoles.

L'objectiu d'aquesta campanya és el seguiment de la migració postnupcial de passeriformes i afins en aquestes zones d'aiguamoll, i es treballa conjuntament amb les altres estacions de la costa del golf de Biscaia amb les que formem grup Atlantic Flyway Network. Aquest any en concret, la campanya se centrarà sobretot en l'estudi de les pautes de migració del cotxa blava (Luscinia svecica). Per a la realització d'aquesta campanya, se sol·liciten anelladors experts, i persones en formació que tinguin nocions d'anellament científic. Durant la campanya els períodes mínims de participació seran de 15 dies, i el treball consistirà a participar activament en les jornades d'anellament des d'una hora abans de l'alba fins a quatre després d'aquesta. Per als participants de la campanya, es facilitarà l'allotjament en les instal·lacions pròpies de l'Urdaibai Bird Center, a pocs metres de les estacions d'anellament.

Els interessats hauran d'enviar el seu Currículum vitae a l'atenció de Edorta Unamuno: aranzadi@birdcenter.org. El termini d'inscripció finalitzarà el 20 de juliol del 2012. Es donarà prioritat a les persones que ja tinguin carnet d'anellador, de qualsevol de les oficines de Anellaments adscrites a EURING.Tots els interessats a participar en aquesta campanya poden obtenir més informació a la pàgina web: http://www.birdcenter.org


Últimes Notícies




Seu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona
Dilluns, dimecres i dijous: 9:00h-17:00h.
Dimarts i divendres: 9:00h-15:00h.

 




Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa

 

Activitats