Accés intranet
Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies

Projecte Orenetes

Dimecres 20 Juny 2012


Aquest és el sisè any de funcionament del Projecte Orenetes i, com veureu, tenim moltes novetats per explicar-vos. Enguany, estrenem un web totalment renovat i noves funcionalitats. Aquests canvis ens han suposat un esforç extra important però esperem que repercuteixin en un millor funcionament del projecte i en fer-lo encara més atractiu.

Una de les novetats més importants de cara al 2012 és que el projecte amplia les seves fronteres més enllà de Catalunya. El nou web ara permet entrar dades d’Andorra i de les Illes Balears i, en col·laboració amb l’Institut Suïs d’Ornitologia, també s'ha posat en marxa una versió homòloga a Suïssa (www.orenetes.cat/ch/). El Projecte Orenetes doncs, no només té el rècord d’haver estat el primer projecte de ciència ciutadana totalment on-line en funcionament al sud d’Europa, sinó que també ha esdevingut el primer en creuar fronteres cap al nord! Els canvis que hem fet al nou web, permeten, de fet, que es pugui adaptar fàcilment a les necessitats de qualsevol altre país.

Una altra novetat important fa referència a la gestió de les unitats de mostreig. Ara ja no cal intercanviar mapes amb el coordinador del projecte per tal de fixar l’àrea que es vol censar. Això facilitarà molt la feina tant a nosaltres com a vosaltres! Ara, el nou web permet que cada col·laborador creï i editi ell mateix la seva unitat de mostreig totalment on-line.

Participar en el projecte és ben fàcil, només són quatre passes!

Aquest vídeo us mostra com fer-ho: http://youtu.be/5BFE1iAqWZM?hd=1.

Finalment, us voldríem informar que des de l’any passat la localització de tots els nius que compteu en els vostres censos d’oreneta cuablanca es fan arribar als ajuntaments corresponents a través d’un acord amb la Direcció de Medi Natural del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural. D’aquesta manera, ara no només col·laboreu a seguir l’evolució de les colònies de cria d’aquesta espècie sinó que també ajudeu a enfortir la protecció dels seus nius.

Us animem un cop més a participar en el Projecte Orenetes, ara ja a escala internacional!

Més informació a: www.orenetes.cat

Últimes Notícies




Seu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona
Dilluns, dimecres i dijous: 9:00h-17:00h.
Dimarts i divendres: 9:00h-15:00h.

 




Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa

 

Activitats