Accés intranet
Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies

El poll d’aufrany del Parc de Sant Llorenç del Munt i l’Obac ha començat a volar

Dilluns 5 Setembre 2011

El poll de la parella d’aufranys Neophron percnopterus que ha nidificat enguany, per primer cop, al Parc de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, ha realitzat fa uns dies el seu primer vol. Aquest fet corrobora l’èxit reproductiu de la parella, de la qual se’n fan els controls dins del Pla de Seguiment de Paràmetres Ecològics del Parc Natural. El fet que la parella estigui criant en el territori en que es troba, dins la comarca del Bages suposa una considerable expansió cap al sud en la distribució d’aquesta espècie, considerada “en perill”, de la que tant sols se n’han comptabilitzat un total d’unes 60 parelles en tot el territori català en el darrer cens.

Durant les primeres setmanes a comptar des de la meitat d’agost (data aproximada del primer vol), aquest individu juvenil encara depèn del subministrament d’aliment per part dels pares. Actualment presenta una coloració bruna, típica dels exemplars juvenils. A partir dels 5 anys es consideren ja adults, i la seva coloració anirà canviant progressivament, fins arribar a tenir la típica coloració d’un adult, amb el cap i les potes grogues, el cos blanc, les ales blanques amb els seus extrems de tonalitat gris, i la cua blanca i ampla.

Confiem en el retorn de la parella i també del exemplar immadur el proper any al Parc de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, per consolidar aquest punt de cria i contribuir a millorar el nombre d’efectius d’aquesta espècie.

Adreça de contacte: p.santllorenc@diba.cat

Últimes Notícies




Seu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona
Dilluns, dimecres i dijous: 9:00h-17:00h.
Dimarts i divendres: 9:00h-15:00h.

 




Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa

 

Activitats