Accés intranet
Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies

Campanyes d’anellament estiu-tardor 2024

Dijous 3 Octubre 2024


Les campanyes de seguiment de la migració postnupcial continuen endavant. Al delta de l’Ebre, l’estació de Canal Vell va començar el 4 d’agost i fins avui dia s’han fet més de 2.500 primeres captures. Com és habitual, la boscarla de canyar amb més de 1.300 exemplars és l’espècie més capturada. En general, la mitjana de les captures està per sota de la mitjana històrica dels darrers anys amb espècies que mostren davallades preocupants com el balquer o el mosquiter de passa.

La campanya de mas Rabassers, Cadaqués, al PN Cap de Creus, va començar el 29 d’agost i fins a l’actualitat s’han fet al voltant de 1.000 primeres captures. En comparació amb l’any passat s’han detectat davallades en 12 de les 17 espècies migradores de llarga distància, fet que podria anar relacionat amb les condicions meteorològiques predominants (especialment tramuntana), però que cal analitzar amb detall, ja que el grup dels migradors transsaharians és el que mostra tendències poblacionals més negatives a escala global. S’han anellat sis noves espècies: rossinyol bord, cotxa blava, trist, boscaler pintat gros, mosquiter de doble ratlla i mallerenga emplomallada.

Finalment, aquest any el nostre company Pere Josa amb la col·laboració de l’Estació Biològica del Pallars Jussà han fet una nova edició de la campanya  MigraVallFosca que cobrirà el període del 22 de juliol al 29 d'octubre a la Torre de Cabdella. Ens complau comunicar-vos que les dades d’aquesta estació també es poden consultar a l’aplicació de migració. Fins ara s’han fet unes 1.400 primeres captures entre les quals destaquen un cop més els 127 escorxadors i 14 boscalers pintats grossos anellats.

Podeu consultar la informació d’aquestes campanyes a:
 https://apps.ornitologia.org/anella/migra

Últimes Notícies




Seu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona
Dilluns, dimecres i dijous: 9:00h-17:00h.
Dimarts i divendres: 9:00h-15:00h.

 




Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa

 

Activitats