Accés intranet
Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies

Tercer informe del CAC

Dimarts 2 Desembre 2014


Recentment s'ha publicat el Tercer Informe del Comitè Avifaunístic de Catalunya que inclou els anys 2009-2011. Aquest document recopila totes les observacions homologades en el temps transcorregut des del segon informe, en un esforç per posar al dia els arxius del comitè, que culminarà amb la propera publicació de l'informe corresponent als anys 2012-2013.Aquest informe inclou 124 observacions de 49 tàxons diferents, amb dades tan destacables com els primers registres per Catalunya de corb marí de la subespècie carbo Phalacrocorax carbo carbo, mascarell cama-roig Sula sula, polla blava d'Allen Porphyrio alleni, gavinot polar Larus glaucoides, mosquiter pàl·lid oriental Phylloscopus orientalis i repicatalons de Lapònia Calcarius lapponicus. Cal destacar el volum de citacions d'altres espècies més freqüents, com les 37 de gavià argentat de potes roses Larus argentatus, que suposen una contribució important per determinar l'estatus de l'espècie a Catalunya.

Precisament gràcies a aquest volum d'observacions, l'informe inclou un annex que descriu la fenologia, distribució i temps d'estada del gavià argentat de potes roses Larus argentatus ssp. a Catalunya.

Podeu descarregar l'informe en format PDF des de l'apartat del CAC al web de l'ICO:

http://www.ornitologia.org/mm/file/quefem/monitoratge/seguiment/cac_informe_2009_2011.pdf

Aprofitem l'ocasió per recordar-vos que penjant les vostres observacions de rareses a ornitho.cat acompanyades d'imatges o gravacions esteu contribuint a la tasca del comitè, ja que es sotmeten a homologació totes aquelles observacions del portal acompanyades de proves gràfiques o sonores.

Moltes gràcies per la vostra col·laboració.

Comitè Avifaunístic de Catalunya

Últimes Notícies




Seu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona
Dilluns, dimecres i dijous: 9:00h-17:00h.
Dimarts i divendres: 9:00h-15:00h.

 




Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa

 

Activitats