Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies
Dimecres 23 Setembre 2020
L'Assemblea General Ordinària d'enguany finalment tindrà lloc a la sala d'actes de l'Edifici El Sucre de Vic el proper 24 d'octubre a les 11:00.

Donat que enguany hi ha renovació de càrrecs, s’han preparat uns textos de presentació de tots els candidats que s’han presentat. Recordeu que a l’Assemblea d’enguany es renovarà el/la president/a i el tresorer, i una part dels vocals (dos en concret).

Segons el Reglament Intern, cada soci/sòcia només pot votar un dels candidats presentats a cadascun dels càrrecs de vicepresident/a i secretari/ària general. Com que només s’ha presentat un candidat en cada cas, es poden votar els dos candidats o només algun d'ells. En el cas dels càrrecs de vocal, de tots els candidats presentats se’n poden votar tants com places vacants hi hagi. Novament, com que només s’han presentat dos candidats i hi ha dues places vacants, es podran votar tots dos candidats o només algun d'ells.

De cara a evitar en el futur situacions com les d'aquest any, en què ja s'ha hagut de posposar dos cops l'Assemblea a causa de la crisi provocada per la COVID-19 (actualment els nostres Estatuts no contemplem la possibilitat de fer assemblees de manera telemàtica), se sotmetrà a aprovació una petita modificació de l'Article 14 dels Estatuts. En concret, es proposa afegir-hi un tercer punt amb el següent redactat: "3. L'Assemblea General es podrà dur a terme de manera telemàtica sempre que la Junta Directiva consideri que no és viable fer-ho presencialment."

D'altra banda, en aquest enllaç trobareu el primer esborrany de la proposta de modificació del Reglament Intern de l'Oficina Catalana d'Anellament. Aquesta modificació es fa per tres motius importants: 1) adaptar la normativa interna a la posada en marxa del nou remitent de l'ICO (ben aviat rebràs més informació amb relació a això); 2) adaptar el contingut als Estatuts de l’associació aprovats l'any 2012 i a la normativa vigent en matèria d'anellament; i 3) actualitzar i millorar alguns aspectes de la nostra normativa interna d'anellament. Junt amb l'esborrany, trobaràs un breu escrit on s'indiquen les principals novetats i canvis del nou redactat.

Seguint el que dicta l'actual Reglament Intern de l'OCA, a partir d'avui i fins el proper 8 de novembre tots els socis/sòcies ens podeu fer arribar els vostres suggeriments i aportacions. Un cop exhaurit aquest termini, la Junta enviarà l’esborrany definitiu o les propostes de modificació i obrirà un termini de presentació d’esmenes de trenta dies de durada. Està previst presentar a aprovació el nou text en una Assemblea General Extraordinària durant el mes de gener de 2021.

Des d'aquest enllaç podeu descarregar-vos la carta de convocatòria, on trobareu l'ordre del dia i la butlleta de delegació de vot.

La Junta Directiva

Dilluns 21 Setembre 2020
Ja estan obertes les inscripcions per al workshop Nocmig. Aquest taller consistirà en un parell de sessions les tardes del 7 i 8 d'octubre a Barcelona a càrrec de l'especialista Magnus Robb (The Sound Approach). En aquest workshop, destinat a la gent que participa en el projecte Nocmig, es tractaran temes relacionats amb aquesta activitat, tant des d'un punt de vista més general (aspectes tècnics, coneixements que es deriven dels enregistraments de nocmig arreu d'Europa, etc.) com qüestions específiques d'identificació de grups conflictius d'espècies. Taller exclusiu per a participants en el projecte NOCMIG a Ornitho o Trektellent. Places limitades.

Inscripcions

Divendres 18 Setembre 2020
Durant la pròxima setmana passarem els rebuts de les quotes de soci corresponents a l'any 2020 a través de les domiciliacions bancàries. Si us plau, si heu fet algun canvi en el vostre compte, feu-nos-ho saber com més aviat millor a secretaria@ornitologia.org

Divendres 18 Setembre 2020
Els propers 6 al 9 de desembre, durant el pont de la Constitució, es durà a terme un viatge per veure el linx ibèric (Lynx pardinus) per part d'Icaro Birding Experience, empresa de guiatges gestionada pels nostres socis José Luis Copete i Ferran López. Durant la recerca des dels punts estratègics, gaudirem dels meravellosos paratges de Sierra Morena, dins un mosaic d'alzines i suredes, territori d'un bon nombre de rapinyaires com àguila imperial ibèrica, voltor negre, àguila daurada o falcó pelegrí, però també d'altres espècies com garsa blava, botxí meridional, cérvol, daina, mufló i cabra salvatge. A més, des de l'embassament de La Jándula es faran esperes per intentar veure la llúdriga a darrera hora del dia. Tot combinat amb l'espectacular gastronomia de la zona als sopars a l'establiment on es pernoctarà. Icaro Birding Experience (birdingicaro.com) ha arribat a un acord amb l'ICO, per oferir un descompte del 10% als socis en tots els seus tours.

http://birdingicaro.com/tour/Sierra-de-Andujar-especial-linx-iberic 

Divendres 18 Setembre 2020
La campanya d’anellament a Canal Vell per al seguiment de passeriformes de canyar que va començar el passat 4 d’agost porta un mes i mig d’activitat. Fins ara ha estat una temporada per sota de les expectatives i amb resultats inferiors a la mitjana dels anys anteriors. Exceptuant la primera pèntada, la resta han estat lleugerament per sota de la mitjana històrica, tot i que a partir del 13 de setembre (9a pèntada) el nombre de captures ha augmentat significativament i s’ha posat per sobre. La corba de captures ens fa pensar que aquest any hi ha un cert retard del pas. Fins al 15 de setembre s’havien fet 1673 primeres captures amb la boscarla de canyar amb 947 exemplars com a espècie més anellada. És també un any força bo per a la boscarla dels joncs amb 68 primeres captures (mitjana anual històrica: 43) i també pel blauet amb 142 exemplars. En canvi, s’han obtingut xifres molt baixes pel mosquiter de passa (36) i els tallarols en general (Sylvia spp) amb molt poques captures, encara que aquests no són mai abundants a Canal Vell. A hores d'ara no s’han capturat rareses, tot i que hi ha un mastegatatxes en fase d’estudi. Com a captures interessants esmentar el dia 1 de setembre amb la captura d’una òliba, un mussol banyut i un martinet menut en una mateixa batuda! D’altra banda, fins ara s’han fet 5 recuperacions estrangeres: 2 boscarles dels joncs d’Holanda i tres boscarles de canyar de França (2) i Bèlgica. Queda pendent encara l’arribada dels migrants presaharians; esperem poder-vos donar millors notícies en una pròxima crònica. Com sempre, podeu revisar les captures diàries i acumulades fins ara en aquest enllaç: https://apps.ornitologia.org/anella/migra/M001/charts

Feed RSS de notícies
Seu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona
L'oficina romandrà tancada fins que millori la situació de la pandèmia

 
Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa

 

Activitats