Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies

Campanya d’anellament a Canal Vell 2020

Dimarts 19 Gener 2021


La campanya d’anellament a Canal Vell per al seguiment de passeriformes de canyar en migració postnupcial va finalitzar el dia 1 de desembre. Ha estat la 29a temporada de seguiment ininterromput des de l’inici del projecte l’any 1992. Aquesta darrera temporada  ha estat marcada per alts i baixos i, en general, amb resultats inferiors a la mitjana dels anys anteriors, però amb unes darreres setmanes amb una bona entrada de mosquiter comú (1.279 captures).

Finalment la campanya ha acabat amb un total de 5.163 primeres captures que suposa la 18a posició dels 29 anys de seguiment. Com és habitual, la boscarla de canyar amb 1.368 exemplars ha estat l’espècie més anellada. Ha estat una tardor bona per a la boscarla dels joncs amb 71 primeres captures (2a posició dels 29 anys de seguiment) i també pel blauet amb 204 exemplars (3r millor any). En canvi, s’han obtingut xifres molt baixes pel mosquiter de passa (55) i els tallarols en general (Sylvia spp) amb molt poques captures, encara que aquests no són mai abundants a Canal Vell.

D’altra banda, s’han fet 10 recuperacions estrangeres: 2 boscarles dels joncs d’Holanda, tres boscarles de canyar de França (2) i Bèlgica, 3 cotxes blaves d’Alemanya i Holanda, un repicatalons de Polònia i un mosquiter comú del Regne Unit. Com sempre, podeu revisar les captures diàries i els totals en aquest enllaç:

https://apps.ornitologia.org/anella/migra/M001/charts
 

Últimes Notícies
Seu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona
"Oficina tancada a causa de la COVID-19". Horari telefònic de dilluns a divendres de 9:30 a 14:30.

 
Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa

 

Activitats