Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies

Primera captura de mosquiter boreal (Phylloscopus borealis)

Divendres 8 Novembre 2019


El passat 5 de novembre els nostres amics Helen Williams i Roger Short van capturar i anellar a Canal Vell un mosquiter boreal (Phylloscopus borealis). Es tracta de la primera citació d’aquesta espècie a Catalunya. El mosquiter boreal cria de forma molt escassa al nord d’Escandinàvia, però és abundant cap al N de Rússia fins al NE de Sibèria des d’on s’estén fins al NE de Xina. Hiverna des del SE d’Àsia fins a Java, Filipines i Sulawesi. Al Regne Unit és d’aparició anual (al voltant de 8 exemplars per temporada) i a França ja és molt més escàs amb menys de 20 citacions acumulades.

Aquest exemplar es va capturar en el marc de la campanya de seguiment de la migració de passeriformes de canyar de l’Institut Català d’Ornitologia en col·laboració amb el Parc Natural del Delta de l’Ebre i que porta 27 anys de seguiment ininterromput.

Últimes Notícies
Seu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona
"Oficina tancada a causa de la COVID-19". Horari telefònic de dilluns a divendres de 9:30 a 14:30.

 
Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa

 

Activitats