Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies

A EuroBirdPortal ja es pot veure la migració dels ocells en temps real

Dilluns 15 Abril 2019


El 9 d’abril es va posar en marxa la versió en temps real del visor web de l'EuroBirdPortal (EBP): https://www.eurobirdportal.org/cat. Ara ja es poden veure els moviments dels ocells mentre migren per Europa en el mateix moment en què està passant!

El visor mostra la distribució, setmana a setmana, de 105 espècies d'ocells en mapes animats que van des de gener de 2010 fins a la setmana actual. Tot s'actualitza un cop al dia gràcies a la darrera informació recollida pels portals socis de l'EBP: 120.000 noves observacions d'ocells al dia, uns 45 milions cada any.

Amb aquest nou visor, l'EBP ha aconseguit una fita mundial en la mobilització de dades de ciència ciutadana. A més, es tracta d'un projecte liderat per dues institucions catalanes: l'Institut Català d'Ornitologia (ICO) i el Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC), i compta amb el suport del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública i de Territori i Sostenibilitat.

La mobilització d'aquesta quantitat tan ingent de dades ha estat possible gràcies també a fons del programa Europeu LIFE, que han permès desenvolupar una nova base de dades central capaç de connectar en temps real 15 portals de recollida de dades diferents i l’equivalent al 99.2% de totes les dades d'ocells recollides a Europa.

Seguir els rossinyols i els cucuts mentre migren a través d'Europa ara ja és una realitat.

Últimes Notícies
Seu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona
"Oficina tancada a causa de la COVID-19". Horari telefònic de dilluns a divendres de 9:30 a 14:30.

 
Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa

 

Activitats