Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies

Campanyes d’anellament als Aiguamolls i a Yasmina

Divendres 22 Març 2019


El passat 2 de març va començar una nova edició de la campanya d’anellament de recerca sobre la migració prenupcial de passeriformes als Aiguamolls de l’Empordà. El primer dia va ser molt bo de captures seguit d’una davallada important els dies següents, com és habitual, però dintre de la mitjana dels darrers anys. D’aquesta campanya cal destacar l’alt nombre de mosquiters comuns (249 fins avui) i també un bon nombre de boscarles mostatxudes (24). També cal esmentar la captura d’una polla pintada i d’un mussol banyut. En comparació a l’any passat, enguany hi ha molt poques mallerengues blaves (5) segurament a causa d’una hivernada molt més minsa. Encara no s’ha detectat entrada regular de migrants transsaharians i fins ara només s’ha capturat un mosquiter de passa i dues boscarles dels joncs. El gran total acumulat fins ara és de 611 primeres captures.
 
A l’estació de Yasmina, Merzouga (Marroc) la campanya va començar el 27 de febrer amb xifres baixes, però progressivament han anat augmentant. Hores d’ara s’han fet 474 primeres captures d’entre les quals hi destaquen 122 tallarols de garriga i 42 cotxes cua-roges. També són força interessants els 49 tallarols capnegres, ja que evidencien l’existència d’un pas de migrants força notable. Finalment esmentar que encara s’han obtingut xifres discretes pel mosquiter de passa (14) i alguns mosquiters ibèrics (12).
 
Podeu veure informació de la campanya a Yasmina (Marroc) al seu blog: https://yasminaprimavera.wordpress.com/

Podeu seguir l’evolució de les captures tant dels Aiguamolls de l'Empordà com al Yasmina a l’aplicació:  http://apps.ornitologia.org/anella/migra

Últimes Notícies
Seu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona

VACANCES FINS AL 7 DE SETEMBRE

 
Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa

 

Activitats