Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies

Ficció ornitològica al diari ARA

Dijous 20 Desembre 2018


El proper 27 de desembre, el diari ARA publica “L’ocell de Brinkley, Arkansas” un conte curt on un determinat ocell és el punt central de tot el relat. L’autor, el nostre company Abel Julien, s’ha basat en la notícia de la redescoberta a Arkansas del picot bec d’ivori (Campephilus principalis), que es creia extingit, per construir una ficció divertida, de regust molt americà i amb una visió irònica dels birders i els qui els envolten.

Per posar-vos en context, podeu llegir el cas real sobre la descoberta del picot bec d’ivori al blog de l’autor (http://abeljulien.blogspot.com/2015/02/el-fantasma-dels-pantans.html), que ja és prou curiós per si sol. Si a aquesta història hi afegiu un alcalde tocat de l’ala, un context de l’Amèrica profunda i una profusió de birders frisosos de descobrir una espècie nova, trobareu que “L’ocell de Brinkley, Arkansas” podria no ser tanta ficció...

Últimes Notícies
Seu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona

OFICINES TANCADES TEMPORALMENT

 
Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa

 

Activitats