Accés intranet
Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies

Ocells dels jardins, un nou portal on-line

Divendres 31 Gener 2014


L'ICO presenta el seu nou projecte Ocells dels Jardins

Ja està operativa des de fa algunes setmanes la web d'aquest nou projecte de ciència ciutadana: www.ocellsdelsjardins.cat

Seguint el model d'altres projectes de seguiment d'ocells a jardins en curs a gran part d'Europa, portem a terme la mateixa iniciativa a Catalunya. La finalitat d'ocellsdelsjardins.cat és fer un seguiment dels ocells que ens són més propers, tots aquells que podem trobar al nostre jardí, en un parc públic, al balcó o a la terrassa.  A partir de la informació obtinguda es treballarà en l'elaboració de tendències poblacionals, preferències de tipologies de jardí, preferències de menjadores i un seguit de variables que són aplicables a gestió i conservació.

En els projectes en curs en altres països s'han observat interessants coincidències i curioses diferències entre la informació aportada pels programes de seguiment en zones naturals (tipus SOCC o Sylvia) i la del seguiment d'ocells en jardins, a vegades amb sorprenents diferències qualitatives en favor dels jardins com a hàbitats preferits per algunes espècies. Amb www.ocellsdelsjardins.cat tenim ara l'oportunitat de disposar d'aquesta interessant informació també a Catalunya.

T'hi esperem!

Últimes Notícies




Seu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona
Dilluns, dimecres i dijous: 9:00h-17:00h.
Dimarts i divendres: 9:00h-15:00h.

 




Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa

 

Activitats