 |
|
El Llibre de la setmana: Woodpeckers of the world. The complete guide*
Gorman, G. 2014. Woodpeckers of the world. The complete guide. 528 p. P.V.P. 43€.
Els pícids són un dels grups d’ocells més atractius per la majoria d’ornitòlegs. Les seves adaptacions anatòmiques i els seus hàbits particulars els fan especialment excitants per gairebé tots els que surten a casa nostra a mirar ocells o viatgen afora amb aquestes intencions. Varien en la mida, des dels diminuts picotets tropicals als enormes picots dels gèneres Campephilus o Dryocopus, amb una gran quantitat d’espècies situades a mig camí entre els dos extrems, que viuen a totes les zones forestals del planeta tret d’Austràlia, i el continent Antàrtic.
Aquesta és la primera guia fotogràfica de tot el grup, que inclou imatges de tota la família, un total de 239 espècies. Amb textos sintètics que revisen la història natural de cada espècie, però especialment enfocats per la seva identificació, a més de comentar les veus, hàbitats que ocupen, estatus, variacions geogràfiques i distribucions. Per cada espècie s’inclouen diverses fotografies de gran qualitat, en total més de 300 imatges. Inclou a més mapes de distribució. Considera algunes subespècies com espècies, de manera que s’inclouen imatges de casos que no es trobaven tan ben il·lustrats en llibres previs. L’espècie de picot verd de casa nostra la mostren com espècie separada, Picus sharpei, per exemple.
Moltes de les imatges incloses són inèdites, i en molts casos es tracten de les millors publicades per algunes espècies. Continua així Helm amb el model de guies fotogràfiques com la monografia Owls of the World. A Photographic Guide publicada també fa poc.
*ORYX col·labora en la secció de llibres recomants. Per a més informació: www.weboryx.com |