Institut Català d'Ornitologia


cursos - 8 de Maig - 14 de Maig

8 de Maig - 14 de Maig

cursos Calendari
Dilluns, 8 de Maig
Hora: Event diario
Lloc: Laboratori de Natura. Edifici dels tres dragons.
Resum: Curs "La Intel·ligència dels ocells"
Descripció: <strong>Organitza</strong>:&nbsp;ICO

<strong>Codi:</strong> IO

<strong>Classes te&ograve;riques:</strong>&nbsp;Laboratori de Natura. Edifici dels Tres Dragons. Parc de la Ciutadella. Barcelona.

<strong>Dates:</strong>&nbsp;8 i 9 de maig 2017

<strong>Professor</strong>:&nbsp;<a href='http://www.ornitologia.org/ca/queoferim/formacio/cursos_professors.html#oj'>Olga Jordi</a>

<strong>Descripci&oacute;:&nbsp;</strong>Curs te&ograve;ric sobre neuroci&egrave;ncia aviar. Fent refer&egrave;ncia a la dita &quot;ets un cap de pardal&quot;, abans hom pensava que els ocells com animals sense un gran intel&middot;lecte. Per&ograve; ara s&#39;ha descobert que estan dotats d&#39;una intel&middot;lig&egrave;ncia molt superior a la que hagu&eacute;rem suposat: dotats de pensament abstracte, capacitat de solucionar problemes, mem&ograve;ria, autoconsci&egrave;ncia, planificaci&oacute; de futur, aprenentatge, reconeixement facial, llenguatge elaborat, navegaci&oacute;, conceptualitzaci&oacute; geom&egrave;trica i empatia. Els seus petits cervells s&oacute;n capa&ccedil;os d&#39;elaborar pensaments d&#39;una manera molt similar a com ho fa el nostre propi cervell.

En aquest curs, l&#39;alumne aprendr&agrave; i profunditzar&agrave; en les bases sobre intel&middot;lig&egrave;ncia i neuroci&egrave;ncia aviar, tot en relaci&oacute; a les seves bases cel&middot;lulars i neuronals, &nbsp;aix&iacute; com la seva evoluci&oacute; fins l&#39;actualitat. Qu&egrave; definim com intel&middot;lig&egrave;ncia? Som realment tan diferents d&#39;un colom? Un corb pot tenir m&eacute;s intel&middot;lig&egrave;ncia que nosaltres? Qu&egrave; passa realment pel cap d&#39;un pardal i per qu&egrave; es comporta com es comporta? Aquestes i m&eacute;s preguntes que podran canviar la perspectiva que en tenim dels ocells, seran respostes en aquest curs.

<strong>Horaris</strong>:&nbsp;de 19:00 a 21:00 h<strong><a href='http://ornitologia.org/ca/queoferim/formacio/cursos_inscripcio.html'>Inscripci&oacute;</a></strong>

Gràcies a PHP iCalendar

Seu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona
Dilluns, dimarts i dijous: 9:30h-14:30h.
Dimecres: 9:30h-18:30h.
Divendres: 9:30h-13:30h.

 
Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa

 

Activitats