Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies

Se suspèn l’anellament de flamencs 2020 al PNDE

Dijous 2 Juliol 2020


La colònia de flamencs del Parc Natural del Delta de l’Ebre, amb 4.303 parelles, ha assolit aquesta temporada el rècord històric des que l’espècie va començar a criar en aquest indret, el 1992. Com és habitual, l’única colònia existent d’aquesta espècie a Catalunya, s’ha ubicat en un dic de les salines de la Trinitat de la Punta de la Banya, a Sant Carles de la Ràpita.
 
El trencament recurrent de la barra del Trabucador des del temporal Gloria i, posteriorment, les condicions de confinament arran de la COVID-19 han provocat que el seguiment de la colònia no hagi estat tan detallat com en d’altres anys. En aquests moments, ja s’ha format la guarderia de polls i tot està anant molt bé.
 
L’anellament de flamencs és una activitat científica que requereix la participació d’unes 250 persones, entre tècnics i voluntaris. A més d’aquest objectiu principal, l’anellament és una eina molt valuosa per a difondre el patrimoni natural del delta de l’Ebre, tant entre els ebrencs com entre la societat catalana i internacional en general.
 
Les característiques d’aquesta activitat (reunions multitudinàries en llocs tancats, transport per accedir a la zona d’anellament...) fan que en l’escenari de crisi sanitària ocasionada per la COVID-19 no sigui aconsellable la seva realització. Per aquest motiu, el Parc Natural del Delta de l’Ebre ha pres la decisió de suspendre l’anellament de flamenc de 2020, que previsiblement s’havia de portar a terme aquest juliol.
 
Esperem i desitgem que l’any que ve ja haurem superat aquesta crisi es pugui reprendre amb total normalitat l’anellament de flamencs.

Últimes Notícies
Seu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona
"Oficina tancada a causa de la COVID-19". Horari telefònic de dilluns a divendres de 9:30 a 14:30.

 
Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa

 

Activitats