Accés intranet
Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies

Divendres 2 Febrer 2024
Tornen les ICOnferències en un cicle de xerrades centrades a reivindicar el paper la dona en el món de l'ornitologia i la ciència. Les xerrades tindran lloc entre dues dates destacades al calendari: el dia Internacional de les Dones i les Nenes a la ciència, que serà l'11 de febrer i el dia de la Dona Treballadora, que serà el 8 de març.
Les xerrades aniran a càrrec de dones científiques i ornitòlogues vinculades a l'ICO amb el següent calendari:



 
 
  • 15 de febrer: Nat Argullós, llicenciada en ciències biològiques i membre de la junta de l'ICO.
  • 21 de febrer: Anna Motis, doctora en biologia i una de les fundadores del Grup Català d'Anellament, precursor de l'ICO.
  • 28 de febrer: Helena Navalpotro, graduada en biologia i Màster en Ecologia Terrestre i Gestió de la Biodiversitat. Tècnica de camp al CTFC i membre de la junta de l'ICO.
  • 6 de març: Sara Fraixedas, doctora en ecologia i biologia evolutiva i investigadora postdoctoral al CREAF. 
Les xerrades seran en línia sempre a les 18:30 de la tarda i anunciarem l'espai per subscriure's a cadascuna d'elles amb uns dies d'antelació.

Ja està disponible la inscripció a la primera xerrada a càrrec de Nat Argullós.
 

Inscripcions: https://p.berrly.com/ico/events/12906


Divendres 2 Febrer 2024
El projecte SEGRE va néixer amb l’objectiu de cobrir els buits que la metodologia SOCC deixava en les espècies de rapinyaires forestals diürns a causa del seu comportament discret, la seva baixa densitat i al fet que el SOCC no cobreix els moments de màxima activitat dels rapinyaires. L'any 2019 es va començar el projecte dins l’àmbit professional, i l'any 2023 es va obrir al voluntariat. La rebuda al projecte va ser destacable, però per poder obtenir suficients dades de la població catalana falta molt per fer, i territori per cobrir.

T’interessa el projecte, però no saps si és per a tu?

Entra a https://ornitologia.org/ca/quefem/monitoratge/seguiment/Segre/index.html per consultar-ne la metodologia i inscriu-te a la formació del projecte que farem el pròxim dilluns 26 a les 18.30 per resoldre tots els dubtes que tinguis. Segur que hi ha algun quadrat SEGRE disponible que s'adapta a tu!

 

Inscripcions: https://p.berrly.com/ico/events/12871

Si ja t’has decidit a participar, tens dubtes o no tens clar com funciona, contacta amb la coordinadora del SEGRE a: segre.ico@gmail.com 

Dilluns 15 Gener 2024
El dia 15 de gener s'obre a la ciutadania el projecte SAM, centrat en el seguiment d'ocells marins. Aquest projecte està impulsat per l'ICO amb el suport de la fundació Alive i la col·laboració de SEO/BirdlLife, el Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, el grup de naturalistes del Montnegre i la Tordera (NatMont), el grup d'estudi i protecció dels ecosistemes catalanas (GEPEC) i el grup Natura Sterna.  El SAM busca cobrir un buit en els seguiments que fins ara no resolia cap dels projectes de l'ICO.
La metodologia del projecte consisteix a fer censos des de la costa a 6 punts de tot el litoral català. Els censos es fan cada primer dissabte de cada mes i hi pot participar qualsevol persona amb uns mínims coneixements d'ocells marins. A cada un dels punts existeix un grup local que organitza els censos cada mes.
Si voleu participar en el projecte, només heu d'omplir aquest formulari i si teniu algun dubte, podeu contactar amb el coordinador: marc.fusellas@ornitologia.org 
 

Divendres 22 Desembre 2023

L'entrada del 2024 ens porta l'arribada del concurs més ocellaire: la cursa Ornitho-Swarovski!

A més aquest any estem d'enhorabona perquè fa 10 anys que col·laborem amb Swarovski i amb Oryx per oferir-vos aquest sorteig.

La mecànica per participar és l'habitual:
  • Cada llista completa és una oportunitat per participar en la cursa.
  • Només es comptarà una llista per persona i per dia
  • Perquè les llistes siguin vàlides han de durar un mínim de 30 minuts i estar fetes a Catalunya o Andorra
  • Les llistes s'han d'entrar a Ornitho.cat, Ornitho.ad o bé a l'app Naturalist

Dates

La cursa comença el dia 1 de gener i finalitza el 20 de setembre de 2024. El sorteig del guanyador absolut es farà durant el cap de setmana del 21 de setembre.

Sorteig

Les llistes entrades entre el primer i el darrer dia de cada mes, optaran al premi mensual. El premi mensual es comunicarà el dia 10 del mes següent mitjançant Ornitho, les xarxes socials de l'ICO i a l'interessat. Cada un dels guanyadors mensuals optaran a guanyar el premi absolut.

Premi
Així que ja podeu començar a esmolar els prismàtics i telescopis, calceu-vos les vostres millors botes i comenceu a comptar els ocells del vostre voltant.

Molt bona sort a tothom!

Patrocinen

  
 

Divendres 22 Desembre 2023
Per anellar en altres comunitats autònomes cal enviar el formulari de petició, disponible a:

http://www.ornitologia.org/ca/quefem/anellament/normativa_anellament.html

A més, cal enviar un petit informe del projecte que voleu dur a terme i que ha d'incloure els apartats següents: títol, responsable del projecte i col·laboradors, dades personals   del responsable i dels col·laboradors (nom, cognoms, dni, adreça, tf i email), localitats de l'estudi, material i mètodes, terminis (anys i duració del projecte) i objectius. No cal que sigui un informe molt extens (màxim 2-3 fulls).
En el cas de les renovacions, cal adjuntar també un petit informe amb els resultats de 2023.

Feed RSS de notícies




Seu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona
Dilluns, dimecres i dijous: 9:00h-17:00h.
Dimarts i divendres: 9:00h-15:00h.

 




Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa

 

Activitats